TV GPD 1 - MLTV'90 2 (4-1)

Zaterdag 7 april 2018

Op zaterdag 7 april ging de KNLTB Zomercompetitie editie 2018 weer van start. In tegenstelling tot veel andere jaren ging dat deze keer gepaard met mooi zonnig weer en een lekkere temperatuur. Best fijn dat we een jaar niet in de kou en regen starten. Tegenstander was het 2e team van MLTV’90, de vereniging uit Monster. Iedereen was mooi op tijd dus konden we klokslag de baan op.

Eric speelde de eerste single en speelde tegen een fitte sterk tennissende tegenstander. Eric kwam echter ook prima uit de startblokken en hij nam vrij snel een break voorsprong. Zijn tegenstander ging echter de ballen steeds vaker hard en diep tegen de lijn slaan en Eric werd steeds meer achteruit gedrukt in de rally’s. Hij kon de voorsprong dan ook niet behouden en hij verloor de set met 4-6. In de tweede set ging de man uit Monster door met zijn zeer sterke spel en de onze kwam er in het begin amper aan te pas. Resultaat was dat Eric met 1-4 achter kwam. Hierna gebeurde echter iets wonderbaarlijks. De MLTV’er ging op de één of andere manier steeds meer fouten maken en dat vooral doordat Eric zijn manier van spelen aan ging passen. In plaats van mee te gaan in de harde slagen ging de GPD’er meer variëren in tempo en daar had de tegenstander overduidelijk mee. Toen die zichzelf ook nog uit het spel ging halen door elke fout luidruchtig te bekritiseren was het pleit beslecht. Eric won maar liefst 11 games op rij en ging van een 4-6, 1-4 achterstand in één ruk door naar een 4-6, 6-4 en 6-0 overwinning. Erg knap.

Lees meer

Pijnacker 2 - TV GPD 1 (2-3)

Zaterdag 14 april 2018

Na de mooie 4-1 overwinning op de eerste competitiedag van het nieuwe seizoen 2018, trokken de GPD’ers met goede moed naar het verre Pijnacker om aldaar tegen het tweede herenteam aan te treden. Net zoals de week ervoor was het ook deze zaterdag weer voortreffelijk weer om vanaf 14:00 uur een paar leuke potjes tennis op de smashcourt mat te leggen.

Wederom mocht Eric de eerste single spelen en hierin trof hij een tegenstander die in allerijl was opgetrommeld omdat de eerste man van Pijnacker vanwege persoonlijke omstandigheden een uur van tevoren had afgezegd. In een team van Peters, trof Eric Peter nummer ..... 4. Na de gewonnen toss door Pijnacker mocht onze man beginnen met serveren en na een voorzichtige start won Eric de eerste game redelijk gemakkelijk. Peter bleek een tegenstander die wel van doorslaan hield en dat paste wel in het straatje van Eric. In de eerste set moest hij wat wennen aan de andere ondergrond en de benodigde timing erop maar omdat de service prima verliep en Eric zo goed als constant het initiatief in de, met vlagen leuke, rally’s kon houden, werd de eerste set vrij vlotjes met 1-6 binnen gehaald.

Lees meer

TV GPD 1 - Effect 1 (3-2)

Zaterdag 21 april 2018

Zaterdag 21 april speelden we de derde competitiewedstrijd. Na de twee overwinningen stonden we bovenaan en we gingen dan ook vol goede moed deze wedstrijd in. Deze ronde moesten we spelen tegen het eerste team van Effect uit Rijswijk. Dit zou zeker niet makkelijk worden, want dit was het team dat samen met ons aan de kop van de ranglijst stond. Behalve dat het een sterk team was dat we als tegenstander kregen, hadden we ook nog te maken met fysieke tegenslag. Arnout kon in het geheel niet spelen vanwege een zweepslag en zijn invaller Eric kon door problemen aan de knie maar één wedstrijd spelen. Gelukkig vonden we één van de nestors van de club, Henk Steenvoorden, bereid om ook een wedstrijd te spelen.

Lees meer

Ring Pass Delft - TV GPD (0-5)

Zaterdag 2 juni 2018

Zaterdag 2 juni speelden we de laatste ronde van de KNLTB Competitie, editie 2018. Tot dan toe hadden we alle wedstrijden in winst om weten te zetten, dus we wisten vooraf dat we bij winst de kampioen zouden zijn. En aangezien we de laatste ronde speelden tegen de nummer voorlaatst, het team van Ring Pass Delft, waren de voortekenen uitstekend. We moesten alleen oppassen voor onderschatting!

Omdat het de kampioenswedstrijd zou zijn was afgesproken dat alle 6 de vaste teamleden mee zouden doen op deze dag. Maar helaas, dat liep anders. Arnout bleek nog steeds niet hersteld van zijn blessure aan achillespees en meniscus en Eric moest zich afmelden vanwege buikgriep. Aangekomen op het park van Ring Pass Delft werden we opgewacht door een paar oude bekenden. De één was een speler die in het begin van deze eeuw een paar jaar lid geweest is van TV GPD, Ignart Verweij, de andere 2 hebben vroeger bij Prometheus gespeeld te weten Anton Heidweiller en Sjoerd van Bijleveld. Altijd leuk oude bekenden tegen te komen en even bij te praten 😊

Lees meer

TV GPD 1 - TCO Leidschendam 3 (2-3)

Zaterdag 8 april 2017

Zaterdag 8 april was het alweer zover: de eerste competitiewedstrijd van de KNLTB Zomercompetitie 2017 werd gespeeld. Na de degradatie van vorig jaar moeten we het dit jaar een klasse lager proberen. We gaan eens kijken of we meteen weer kunnen promoveren.

We speelden de eerste wedstrijd thuis tegen het derde team van TCO Leidschendam. We speelden om 11 uur thuis en konden na de koffie meteen de baan op en wel op drie banen tegelijk.

Lees meer